Domkyrkans trappor, Ode och Finlandiahuset – Vi presenterar sångfestens konsertplatser

25.02.2020 kl. 16:45
Under Festival 21 flyttar sången och musiken ut på stan och det blir uppträdanden på flera av de finaste ställena i centrala Helsingfors.

Deltagarna i sång- och musikfesten får en unik möjlighet att uppträda på de finaste ställena i huvudstaden. Eftersom sångfestens invigningskonsert på fredagen och huvudfesten på söndagen är gratisevenemang utomhus kan man också räkna med stor synlighet.

Domkyrkan

Fredagens öppningskonsert ordnas vid Domkyrkan vid Senatstorget. Sångarna står uppradade på kyrkans trappor och publiken på torget. Räkna med en hisnande utsikt!

Finlandiahuset

Lördagens We Are Voice-konsert och den efterföljande festmiddagen ordnas i Finlandiahuset, ett stenkast från Ode och med vacker utsikt över Tölöviken.

We Are Voice är en jättekonsert där publiken är kören och det mesta sjungs i stämmor. Man sjunger tillsammans med ett liveband och en stödkör samt solister. Alla sångfestens deltagare deltar i We Are Voice-konserten.

Texten kommer att visas på en skärm (som karaoke) men sin stämma ska man kunna i stort sett utantill eftersom det blir så mycket roligare utan noter. Därför finns stämmorna i en app, WAV-appen. Alla korister uppmanas ladda ner den redan så att man kan se noterna och höra på insjungna stämfiler.

 

Musikhuset

Under lördagen ordnas stråkkonserter i Musikhusets aula, samt köruppträdanden i området kring Medborgartorget.

Johanneskyrkan

Söndagens sångfestgudstjänst ordnas i Johanneskyrkan, varefter deltagarna ställer upp vid kyrkans sandplan för festparaden. Festtåget går runt Helsingfors centrum och stannar vid Medborgartorget, framför Ode.

Sångfestparad i Karleby 2016.

Centrumbiblioteket Ode

Hela sångfestens höjdpunkt är söndagens huvudkonsert vid Ode! Efter paraden och lunchpausen är det dags för alla tusentals sångare och instrumentalister att ställa upp på den väldiga körställningen framför biblioteket.